top of page
bröllop porträtt

Kalmar Parterapi När ni möter utmaningar i relationen så finns vi här för er

Välkommen till Kalmar Parterapi

Här får ni parterapi som gör skillnad. Vi anpassar varje rådgivning efter just era behov och utmaningar. Första samtalet är alltid kostnadsfritt. 

Vi vill att ni ska ha en bra, trygg och kärleksfull relation. Samtidigt vet vi att det inte alltid är så enkelt. Som individer har ni olika erfarenheter, olika åsikter, och ni ser världen genom olika perspektiv. När ni lever tillsammans är det således naturligt att ni ibland hamnar i konflikt. 

Men om ni upplever ständiga bråk, frustration, och stress kan det påverka er egen, och andra familjemedlemmars, hälsa negativt på många sätt. Därför finns vi som stöd när ni möter utmaningar i relationen. Vi hjälper er att få bättre konflikthantering, mer empatisk kommunikation, mer trygghet och kontakt och en lugnare och mer kärleksfull relation.

 

Vi vet också att förtroende är nyckeln till att kunna ge er parterapi som verkligen gör skillnad. Det är viktigt att ni känner er trygga med oss och att vi har en god bild av era behov. Därför är första samtalet hos alltid kostnadsfritt och ni förbinder er inte till att boka fler tider. 

KALMAR PARTERAPI

Vad är parterapi och när ska man söka hjälp?

Vi hjälper er när ni möter utmaningar i relationen

Relationer ger oss glädje, stöd och en känsla av samhörighet. Men vad händer när relationer kantas av problem och konflikter? Tyvärr är svaret alltför tydligt – vårt egna välmående påverkas negativt, och dessa problem kan även sprida sig till de människor vi älskar mest, inklusive våra barn. Därför är det viktigt att uppmärksamma och hantera relationsproblem i tid, gärna genom parterapi.

Under terapisamtalen får ni beskriva era behov och utmaningar. Här kan ni känna er trygga med att prata ärligt. Terapeuten dömer aldrig utan finns som ett neutralt bollplank som stöttar er. 

 

Terapeuten hjälper er också att samtala konstruktivt och ser till att båda parter får komma till tals. Beroende på vad ni behöver så kommer vi arbeta med exempelvis:

  • Konflikthantering

  • Kommunikation

  • Förtroende och sårbarhet

  • Spegling

  • Konkreta verktyg för att börja förändra er situation direkt

  • Hemuppgifter som ni arbetar med mellan samtalen

 

Oavsett hur djup en konflikt är kan parterapi hjälpa er att hitta bättre förståelse och samarbete i relationen. Det är aldrig försent att börja i terapi. 

Mer om Kalmar Parterapi

Kalmar Parterapi erbjuder stöd i privat regi. Vi har flexibla öppettider och möter er alltid med respekt, engagemang och omtanke.

Vi finns i Kalmar och erbjuder både samtal hos oss, hemma hos klienter och online. Allt för att ni ska hitta det som passar bäst för just er. 

Kalmar Parterapi drivs av den välkända Kalmarprofilen Erika Lundby. Erika har arbetat med att stärka psykiskt välbefinnande på flera olika sätt under många år. Hon har en bakgrund som forskare inom familjeliv, har en doktorsexamen i socialt arbete och har skrivit en rad vetenskapliga publikationer. 

Med ett stort engagemang arbetar Erika för att er situation ska bli så bra som möjligt. Hon har hjälpt många nöjda par att hitta lösningar som skapar en bättre kärleksrelation.

TIPS OCH RÅD I BLOGGEN

Välkommen till bloggen! Här får ni goda tips och råd som kan utveckla er kärleksrelation. Läs om olika ämnen såsom kommunikation, drömrelationen, konflikter och mycket mer.

Par i havet

Kontakta oss

Tack för ditt meddelande!

bottom of page